Nieuws

SAVE THE DATE! Antonius Deusingdag 2024 op zaterdag 9 november

Dit jaar zal vanwege de herfstvakantie in regio Noord de Antonius Deusingdag op 9 november plaatsvinden. Het thema van dit jaar is: 'Opleiden voor de toekomst'. 'Passende zorg door onderwijs en opleiden'.

Keynote speaker is prof. Marieke Schuurmans. De gezondheidszorg barst uit zijn voegen. Daar waar de vraag naar zorg exponentieel groeit en de kosten evenredig toenemen, zijn er oplopende tekorten aan zorgprofessionals. En ondanks het feit dat de kwaliteit van zorg in Nederland hoog is zijn de afgelopen decennia de verschillen in gezondheid en levensverwachting in Nederland steeds groter zijn geworden. Hoe gaan we met deze uitdagingen? Wat is de rol van onderwijs en opleiden hierbij? En hoe kunnen we studenten en professionals opleiden in een overbelaste praktijk? In haar lezing zal Marieke Schuurmans, prodecaan Onderwijs en Opleiden en hoogleraar Passende zorg door onderwijs en opleiden ingaan op de urgentie van de verandering en de rol van onderwijs en opleiden.

Verder op het programma staat de uitreiking van de ‘Rein Zwierstraprijs voor de beste Klinische Les’ en de prijs voor ‘het beste verslag Stage Wetenschap’. De eersteprijswinnaars zullen plenair een presentatie geven. Na de lunch zal de wederom de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden, gevolgd door drie korte lezingen van 20 minuten. dr. Maaike Oonk zal een presentatie geven over het nieuwe curriculum, 'Opleiden 3.0 – de toekomst van de medische vervolgopleidingen'. Verder zullen dr. Nicoline van den Broek & dr. Kim Vermeisch een lezing geven 'Leer de student dat er meer is dan het ziekenhuis'. Als laatste spreker hebben we dr. Annika Berends over gelukkig zijn op de werkvloer, passende en toekomst gerichte zorg, opleiding en arbeidsmarkt 'zorg en welzijn'. Hoe kunnen we de arts van de toekomst langdurig en gelukkig inzetbaar houden?

We sluiten de dag af met een panneldiscussie. Prof. Marian Mourits is dagvoorzitter en zal de discussie leiden. Voor het symposium is accreditatie aangevraagd.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen